Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Βρίσκοντας τον καταλληλότερο δάσκαλο χορού.

Όταν κάποιος αποφασίζει να κάνει μαθήματα χορού, ιδιαίτερα όταν έχει σκοπό να μάθει πραγματικά χορό, όχι απλώς να περάσει ευχάριστα την ώρα του χορεύοντας και λίγο, πρέπει να βρει τον κατάλληλο δάσκαλο χορό. Θα πρέπει να βρει σωστό δάσκαλο χορού αφ' ενός για να μάθει σωστά και γρήγορα, αλλά και για να πιάσουν τόπο όλα τα χρήματα που θα ξοδέψει για τον σκοπό αυτό.

Είναι εντελώς απαραίτητο αυτό να γίνει έγκαιρα, από την αρχή, ιδιαίτερα όταν στον μαθητή αρέσει πολύ ο χορός, τόσο ώστε να έχει από την αρχή και επαγγελματικές βλέψεις.

Όταν λοιπόν αρχίζει κάποιος να ψάχνει για τον πιο σωστό για αυτόν δάσκαλο χορού, θα πρέπει να προσέξει πολλά πράγματα. Τα πιο σημαντικά αναφέρονται στην συνέχεια.

    1. Εμπειρία.
Πόσα χρόνια ο δάσκαλος μας διδάσκει επαγγελματικά? Πόσα χρόνια ο δάσκαλός μας χορεύει. Βρείτε με κάποιο τρόπο και συγκεντρώστε πληροφορίες για την εμπειρία των πιθανών δασκάλων. Φυσικά θα πρέπει να διαλέξετε τον πιο έμπειρο. Μην σας ξεγελά η εμφάνιση η ηλικία του δασκάλου. Στις περισσότερες περιπτώσεις η εμπειρία, ανεξαρτήτως ηλικίας ή εμφάνισης κάνει τον καλύτερο με διαφορά δάσκαλο ή δασκάλα φυσικά.
    2. Γνώσεις.
Ο δάσκαλος μπορεί να διδάσκει πολλά είδη, πολλά στυλ χορού.
Ο μαθητής θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι ο δάσκαλος γνωρίζει καλά, έχει τα ανάλογα διπλώματα για το είδος χορού που θέλει να του διδάξει. Θα διαλέξει λοιπόν τον δάσκαλο χορού που γνωρίζει καλύτερα από τους άλλους και έχει τα ανάλογα διπλώματα για το συγκεκριμένο είδος που τον ενδιαφέρει. Σε συνάρτηση με την εμπειρία που αναφέρθηκε πιο επάνω στο κείμενο αυτό, οι γνώσεις και τα διπλώματα, είναι τα πιο σημαντικά ίσως κριτήρια για την επιλογή του δασκάλου χορού.
    3. Αφοσίωση.
Ο δάσκαλος χορού πρέπει να λατρεύει την δουλειά του. Να λατρεύει τον χορό και ότι έχει σχέση με αυτόν. Ο επαγγελματίας δάσκαλος χορού που αγαπάει την δουλειά του, τρέφει μεγάλο σεβασμό γι αυτήν, είναι πολύ υπερήφανος που διδάσκει χορό και αυτό φαίνεται πολύ και στο μάθημά του, αλλά και στα αποτελέσματα της.
    4. Επαγγελματισμός.
Ο δάσκαλος χορού πρέπει να είναι πολύ τυπικός, πολύ σωστός στους χρόνους κατ' αρχήν, να είναι πάντα στην ώρα του στην αίθουσα, πριν τον μαθητή είναι
καθαρός, κεφάτος, ευγενικός, και προ παντός διαβασμένος, προετοιμασμένος για το συγκεκριμένο μάθημα, την συγκεκριμένη ώρα. Εάν ο δάσκαλος σας αργεί να εμφανισθεί ή διδάσκει χαλαρά και ότι προκύψει, δεν σας κάνει βρείτε άλλον.
    5. Σεβασμός στον μαθητή.
Ο δάσκαλος πρέπει να δείχνει μεγάλη προσοχή συνεχώς στο μάθημα του και να προσέχει κάθε μαθητή χωριστά με την ίδια προσοχή χωρίς να κάνει διακρίσεις. Ο δάσκαλος πρέπει να αντιλαμβάνεται πότε κάθε μαθητής χρειάζεται την βοήθειά του και να του την παρέχει άμεσα με προσοχή και δείχνοντας ειλικρινές ενδιαφέρον για την πρόοδό του μαθητή.
    6. Χημεία.
Συμβαίνει πολλές φορές κάποιος δάσκαλος χορού να μην κάνει την καλύτερη εντύπωση στον μαθητή, χωρίς λόγο, δεν υπάρχει η ανάλογη χημεία. Λίγη υπομονή δεν βλάπτει και καμιά φορά κάνει θαύματα. Δώστε λίγο χρόνο και στους δύο, περισσότερο στον εαυτό σας, δοκιμάστε. Ίσως στην συνέχεια όλα να φτιάξουν.
    7. Το κόστος.
Εδώ δεν υπάρχουν συμβουλές για το θέμα αυτό, μόνο έρευνα αγοράς. Προσεκτική, υπομονετική και πάντα σύμφωνα με αυτό που πραγματικά μπορείτε να πληρώσετε.
Οι δάσκαλοι που αγαπούν αυτό που κάνουν πραγματικά, δεν είναι ακριβοί, γιατί είναι πιο λογικοί!

Μια τελευταία συμβουλή. Ψάξτε καλά και υπομονετικά. Αποφύγετε τις μεγάλες αλυσίδες και τα βαρύγδουπα ονόματα και συστήματα. Δοκιμάστε, ξαναψάξτε, αλλάξτε, ξαναψάξτε, αλλά βρείτε ένα δάσκαλο που θα πιστέψετε σε αυτόν.

Βρείτε τον και αφήστε τον να κάνει την δουλειά του. Να σας οδηγήσει στην αρχή χέρι με χέρι, στα μονοπάτια και στην συνέχεια πιο γρήγορα στις λεωφόρους του χορού. Εάν είναι σωστός ο δάσκαλος που επιλέξατε, μαζί του πολύ σύντομα θα πετάτε χορεύοντας.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr  
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας μ ένα e-mail ή κάντε μας ένα τηλέφωνο, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.