Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Χορευτής = σπουδές + εξάσκηση + εμπειρίες.

Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αναμφίβολα ομορφαίνουν την ζωή των ανθρώπων.

Οι χορευτικές εκδηλώσεις είναι σίγουρα από τις πιο θεαματικές, συναρπάζουν το κοινό και έχουν μια ιδιαίτερη γοητεία.

Ο χορός πέρα από το πλούσιο θέαμα που προσφέρει στο κοινό, με τις εναλλαγές, στους ρυθμούς της μουσικής, στον φωτισμό, στα χρώματα, στο ύφος, στην θεατρικότητα και τα συναισθήματα που την συνοδεύει, μέσω τον χορευτών προσφέρει και άλλες ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Ο χορευτής με το σώμα του και την έκφρασή του επικοινωνεί με το κοινό. Είναι σαν να μιλάει με τον καθένα χωριστά με τα πιο όμορφα λόγια.

Η δημιουργικότητα του χορογράφου και η ικανότητα του χορευτή ξυπνούν τη φαντασία του θεατή να νιώθει τον εαυτό του στην σκηνή να χορεύει και να εκφράζει τα συναισθήματα του μαζί με τους χορευτές. Οι στιγμές μέχρι το ξέσπασμα στο τελικό χειροκρότημα είναι μια αξέχαστη εμπειρία για τον θεατή, που θα μένει για καιρό στην μνήμη του και θα τον κάνει να θέλει να χορέψει. και αυτός.

Η βασική προϋπόθεση για να γίνουν όλα αυτά είναι μία. Οι χορευτές να είναι πολύ καλοί.

Πια πράγματα κάνουν ένα χορευτή να ξεχωρίζει? Τι είναι αυτό που κάνει ένα χορευτή πολύ καλό?

Η πρώτη και εύκολη απάντηση είναι ότι οι χορευτές γεννιούνται έτσι, έχουν το χάρισμα του χορευτή. Είναι μοναδικοί και όλοι όσοι προσπαθούν να τους μιμηθούν, θα μείνουν μετριότητες, κακά αντίγραφα των μεγάλων γεννημένων χορευτών.

Καλό ακούγεται αυτό και βολικό, εάν το ερευνήσουμε όμως θα δούμε ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Σίγουρα κάποιοι γεννιούνται με ιδιαίτερα χαρίσματα και μπορούν να κάνουν κάποια πράγματα, πολύ καλύτερα και πολύ πιο εύκολα από τους άλλους, μερικοί πολυτάλαντοι πολλά.

Αυτό το χάρισμα, αυτή η ευκολία δεν φθάνει σε καμία περίπτωση για να γίνει κάποιος μεγάλος, ξεχωριστός χορευτής. Θα χρειασθούν πολύχρονες σπουδές, υπομονή και φυσικά εξάσκηση. Μετά σιγά σιγά θα έλθουν οι εμπειρίες, για να φθάσει ο χορευτής σε ένα υψηλό επίπεδο.

Μα τι είναι οι εμπειρίες, μη φαντάζεσθε ένα θέατρο γεμάτο κόσμο με τον Δήμαρχο στις πρώτες θέσεις να τον βλέπει και να τον χειροκροτεί.

Η εμπειρία αρχίζει από την πρώτη του εμφάνιση στην πιο απλή σχολική παράσταση.

Αυτή είναι η πρώτη του χορογραφία, αυτή είναι η πρώτη του εμπειρία. Η πρώτη του «στιγμή της αλήθειας», που την ζει λουσμένος στο φως, μπροστά στο κοινό. Δεν έχει σημασία εάν το κοινό είναι οι συμμαθητές του και οι γονείς τους. Το πρώτο σοκ είναι μεγάλο πάντα. Αυτή είναι η αρχή. Θα ακολουθήσουν άναρίθμητες παρόμοιες εμπειρίες.

Σπουδές, εξάσκηση, χορογραφίες και πολλές χορευτικές εμφανίσεις στο κοινό.

Η συνταγή για όλους τους χορευτές γεννημένους και μη. Για τους γεννημένους όλα είναι πιο εύκολα, έχουν όμως έναν εχθρό, τον εαυτό τους, δηλαδή τους ίδιους, που συχνά επαφίενται στο χάρισμα τους.
Δεν κάνουν την απαραίτητη εξάσκηση, δεν είναι συγκεντρωμένοι στις σπουδές και στον στόχο και συχνά οι άλλοι, που δεν έχουν το χάρισμα και τις ευκολίες, τους ξεπερνούν και γίνονται καλύτεροι.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr  Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.