Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη.

Αγαπητέ μου Άγιε Βασίλη
Ελπίζω να είσαι όπως πάντα καλά, καλοδιάθετος και γελαστός.

Ξέρω πως αυτές τις ημέρες είσαι πολύ απασχολημένος. Όμως γνωρίζω ότι είσαι πάντα ακούραστος. Δεν θα σε κουράσω πολύ, θα μπω αμέσως στο θέμα.

Πιθανότατα θα με βρεις εκτός θέματος, αλλά θα το ρισκάρω, μήπως και κάνεις άλλο ένα θαυματάκι, εσύ που μπορείς να κάνεις όλα τα παιδιά χαρούμενα αυτές τις ημέρες, ιδιαίτερα όσα ήταν καλά παιδιά την χρονιά που πέρασε.

Για μένα αυτό δεν μετράει αφού ήμουνα καλός, πολύ καλός θα έλεγα, αλλά δεν είμαι παιδί.

Σε μπέρδεψα, αλλά θα καταλάβεις είμαι σίγουρος. Γνωρίζεις ότι οι χορευτές δεν γερνούν και παραμένουν παιδιά που χορεύουν μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.

Αυτό που θέλω να σου ζητήσω είναι δύσκολο να γίνει, αλλά πίστεψέ με, πάρα πολλά παιδιά που χορεύουν, όλα σχεδόν, θα ήθελαν να σου ζητήσουν το ίδιο πράγμα.

Σου ζητώ λοιπόν πολύ απλά να θυμηθείς πως ήταν οι σχολές κοινωνικών χορών, πριν μερικά χρόνια και να τις κάνεις, όπως ήταν τότε, για να περνάνε όλοι οι μαθητές τους και όσοι ασχολούνται με αυτούς τους χορούς καλά. Όπως τότε πριν λίγα μόλις χρόνια.

Τότε δεν υπήρχε σχολή χορού που να μην κάνει πάρτυ για όλους κάθε εβδομάδα.

Έκαναν όλοι το μαθηματάκι τους το ατομικό, με πολύ λίγα σε σχέση με σήμερα χρήματα. Έκαναν με τα ίδια χρήματα και ένα ή δύο ομαδικά την εβδομάδα μαθήματα για να γνωρίζονται και μεταξύ τους και το πιο σημαντικό: Κάθε εβδομάδα θα γινόταν το πάρτυ. Μετά το πάρτυ θα έβγαιναν παρέες παρέες για φαγητό, ποτάκι και ότι προέκυπτε στην συνέχεια.

Εκτός από τα σταθερά πάρτυ της εβδομάδας, γινόντουσαν και εορταστικά ειδικά παρτυ.

Χριστούγεννα, κοπή πίτας , απόκριες, Αγίου Βαλεντίνου, πιζάμα, καλοκαιρινό και ότι άλλο πάρτυ μπορείς να φανταστείς. Γίνονταν εκδρομές, κρουαζιέρες, ταξίδια όλα πάντα με πολύ χορό.

Σήμερα δυστυχώς οι περισσότερες σχολές δεν κάνουν πάρτυ. Κάποιες κάνουν μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, κάποιες άλλες που και πού. Μερικές, λίγες κάνουν πάρτυ κάθε εβδομάδα, αλλά είναι λίγο περίεργα, κάπως άβολα γι αυτούς που πρόλαβαν και έζησαν τα παλιά ζεστά, φιλικά, ρομαντικά πάρτυ.

Τώρα το πάρτυ μπορεί αρχίζει και στις...12.00, θυμίζει λίγο από, λίγο από,...συγχώρα δεν μου έρχεται ή δεν μπορώ να το γράψω, πάρτυ μεν αλλά καμία σχέση με τα παλιά.

Άσε το ντύσιμο των γυναικών και την συμπεριφορά, ανδρών και γυναικών. Άσε το άλλο που ενώ έχουν βάλει ή βγάλει τα καλά τους για να πάνε υποτίθεται για χορό, έχουν όλοι την μούρη τους χωμένη σε ένα Smart-phone και ψάχνουν τι ανεβάζουν όλοι οι άλλοι, που δεν είναι στο πάρτυ στο Face Book.

Βοήθα Άγιε μου, κάνε κάτι, αυτοί πια δεν είναι κοινωνικοί χοροί. Αντικοινωνικοί είναι.
Άσε το άλλο, εμείς μόνο Milonga, εμείς μόνο Salsa, Bachata κλπ, εμείς μόνο Παραδοσιακά, εμείς μόνο Αθλητικό χορό. Παλιά τα κάναμε όλα στην σχολή μας και τα χορεύαμε όλα, τα πάντα όλοι μαζί. Τώρα έχουμε γίνει δεκαπέντε χωριών χωριάτες. Λες και μιλάμε άλλη γλώσσα. Βαβυλωνία σου λέω το διαλύσαμε.

Αχ Άγιε μου, Άγιέ μου, καταλαβέ με, χάσαμε την μπάλα με όλα αυτά, Χάσαμε τον σκοπό. Παλιά πηγαίνοντας σε μία σχολή χορού θέλαμε μόνο να μάθουμε πολλούς χορούς, να χορεύουμε και να περνάμε καλά και δεν είχαμε ανάγκη ούτε από γυμναστήρια, ούτε πιλάτες, ούτε Γιόγκα, ούτε ψυχαναλυτή.

Σήμερα μετά από λίγες εβδομάδες θα βρεθούμε να χορεύουμε ή απλά προσπαθώντας να σταθούμε όρθιοι, σε κάποιο γήπεδο, χορεύοντας από χασάπικο και Τσιφτετέλι μέχρι Paso doble, φρεσκοβαπτισμένοι ...αθλητές χορού, για τσίγκινα κύπελλα και μετάλλια, σε αγώνες που συμμετέχουν όλοι από βρέφη έως λίγο πριν τον...τερματισμό.

Άσε το άλλο με τις εξετάσεις και τα διπλώματα. Kάθε λίγες εβδομάδες παίρνουμε και ένα δίπλωμα. Διπλώματα πολλά σου λέω, κάθε βήμα και δίπλωμα, κάθε χορός και διαφορετικό δίπλωμα. Διπλώματα πολλά σου λέω, να γεμίζει ο τοίχος κάδρα. Να σου έδιναν στο τέλος και ένα πάπλωμα για τόσα διπλώματα που παίρνεις, κάτι θα σου έμενε στο τέλος.

Εννοείτε Άγιέ μου ότι τίποτα από αυτά δεν είναι τζάμπα. Στους διαγωνισμούς αθλητικού χορού, πληρώνεις για τα πάντα, κάρτες...αθλητού, συμμετοχές, ειδικά ρούχα, ακόμα πιο ειδικά παπούτσια, συμμετοχές και σε πιέζουν να φέρεις και όλο το σόι σου να σε δει, πληρώνοντας πρόσκληση φυσικά. Θα περιμένουν ώρες πολλές βέβαια μέχρι να έλθει η σειρά σου, αφού οι κατηγορίες και οι ηλικίες είναι ατελείωτες. Άσε πια τα πήγαινε έλα στη επαρχία. Κάθε πόλη και αγώνας. Βενζίνες, διόδια, εισιτήρια, ξενοδοχείο όλα δικά σου. Στις εξετάσεις φυσικά δεν πληρώνεις λιγότερα, αλλά εκεί τουλάχιστον, δεν σου ζητούν να φέρεις και το σόι σου μαζί σου να σε βλέπει, ούτε να πας από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη.

Ρε παιδιά, πώς έμπλεξα έτσι? Εγώ λίγο χορό ήθελα να μάθω, να πηγαίνω σε κανένα πάρτυ να διασκεδάζω και να γνωρίζω και λίγο κόσμο. Δεν ήθελα να κάνω συλλογές, ούτε από κύπελλα, ούτε από διπλώματα.

Αυτά Άγιε μου, εάν μπορείς κάνε κάτι, βάλε λίγο τάξη. Ξεκίνα με τα πάρτυ και τις σχολές χορού και εάν καταφέρεις να καταργήσεις το FB και τα χαζοκινητά SP με σύνδεση, θα είσαι Super Άγιος.

Εγώ πάντα θα σε αγαπώ και θα συγκινούμαι όταν σε βλέπω στις ταινίες και τίποτα να μην κάνεις.

Κάτι τελευταίο εάν ποτέ έχεις πάρει και άλλο γράμμα στο παρελθόν από εμένα, μην το λάβεις υπ' όψιν σου, κάποιος άλλος θα το έχει γράψει. Ξέρεις μαμά κλπ, αλλά τι λέω εσύ τα ξέρεις όλα.

Καλή χρονιά να είσαι πάντα ο Άγιος Βασίλης μας.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα. 
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.