Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Δεν μπορείς Ζεϊμπέκικο, μάθε Zumba-εκικο.

«Έψαξα ήδη τις ιστοσελίδες που προτείνεις αλλά δυστυχώς οι λαϊκοί χοροί δεν προσφέρονται στις σχολές που αναφέρονται. Μάλλον δεν υπάρχει αρκετή ζήτηση για να σχηματισθεί τμήμα».

Η φράση αυτή περιέχεται σε μήνυμα που λάβαμε από κάποια κυρία που ήθελε να μάθει Ελληνικούς Λαϊκούς χορούς. Δεν κατοικεί στην Μελβούρνη, στο Λος Άντζελες ή στην Δαμασκό. Δυστυχώς κατοικεί στην Θεσσαλονίκη και όπως φαίνεται εκεί μάλλον είναι δύσκολο να βρεις σχολή που να διδάσκει και Ζεϊμπέκικο. Ζumba θα έβρισκε σίγουρα και εκεί πολύ εύκολα.

Τα δύο μηνύματα και η απάντηση μας στο πρώτο μήνυμα, είναι αυτά:

1ο μήνυμα:

Κατοικώ στη Θεσσαλονίκη και ενδιαφέρομαι να μάθω Ελληνικούς λαϊκούς χορούς (ζεϊμπέκικο, χασάπικο). Σας παρακαλώ να με ενημερώσετε αν υπάρχουν Σχολές στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης που να προσφέρουν μαθήματα σε αυτό το είδος χορών.

Ευχαριστώ
Χρυσάνθη

Η απάντηση:

Καλησπέρα σας
Ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας.

Όταν ανοίξουν οι σχολές δοκιμάστε να βρείτε αυτό που θέλετε τηλεφωνικά απο τον κατάλογό:

κατά περιοχή:
https://www.pro-dance.gr/dance-studios/dance-in-your-area

ή κατά είδος:
https://www.pro-dance.gr/dance-studios/dance-school-style-of-your-choice

Παρακαλώ ενημερώστε μας για την ηλικία σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Καλή συνέχεια
pro-dance

2ο μήνυμα:

Καλησπέρα,

Ευχαριστώ για την ευγενική απάντηση. Έψαξα ήδη τις ιστοσελίδες που προτείνεις αλλά δυστυχώς οι λαϊκοί χοροί δεν προσφέρονται στις σχολές που αναφέρονται. Μάλλον δεν υπάρχει αρκετή ζήτηση για να σχηματισθεί τμήμα.
Είμαι ... ετών και το τηλέφωνό μου είναι......

Βρήκα την ιστοσελίδα pro-dance τυχαία ψάχνοντας για Σχολές Χορού και ενθουσιάστηκα με όλες τις πληροφορίες για τους χορούς και ιδιαίτερα για τους λαϊκούς. Πολύ καλή δουλειά.

Ευχαριστώ και πάλι για την επικοινωνία.
Χρυσάνθη

Για το τελευταίο μήνυμα, αντί για απάντηση θα πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από την Χρυσάνθη. Συγνώμη γιατί σίγουρα δεν πάμε καθόλου καλά όσοι ασχολούμαστε επαγγελματικά με τον χορό και δηλώνουμε δάσκαλοι. Πώς φθάσαμε στο σημείο να μην διδάσκουν Ελληνικούς χορούς οι σχολές χορού ή να μην σχηματίζουν τμήματα γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον για αυτούς. Δεν ήθελε να μάθει Κλακέτες ή Μεξικάνικους χορούς. Ζεϊμπέκικο ήθελε να μάθει...στην Θεσσαλονίκη.

Πώς θα αλλάξει αυτό? Πώς να υποχρεώσεις τις σχολές χορού να διδάσκουν και Ελληνικούς χορούς, όταν σχεδόν όλες δεν έχουν ούτε άδεια (δεν προβλέπεται ακόμα) ή οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι Έλληνες ή δεν μιλούν Ελληνικά.

Χρυσάνθη φίλη μου ευχαριστούμε για τα πολύ καλά σου λόγια, συγνώμη και καλή τύχη στην αναζήτηση σου. Ελπίζω να μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια να μάθεις Ζεϊμπέκικο. Κάπου θα βρεις κάποιον να σε μάθει Ελληνικούς χορούς, εάν δεν απελπισθείς και καταλήξεις σε κανένα τμήμα για Zumba και εσύ.

Δεν γνωρίζω πόσες σχολές βρήκε ανοιχτές η Χρυσάνθη ή με πόσες σχολές επικοινώνησε και από πόσες πήρε αυτήν την απάντηση, όσες και να είναι- σίγουρα περισσότερες από δύο- είναι λίγο «κάπως» ειδικά αυτή την δύσκολη εποχή, να αρνείσαι σε κάτι ή να διώχνεις εύκολα μαθητή, για οποιονδήποτε λόγο. Πόσο δύσκολο είναι να του πεις να περιμένει λίγο, εάν δεν μπορεί να πληρώσει για ατομικό μάθημα, και με άλλον ένα έστω μαθητή, να σχηματίσεις ένα τμήμα που αργότερα ίσως να γεμίσει. Με δύο μαθητές σε ένα ομαδικό, τον δάσκαλο και τα έξοδα τα πληρώνεις στις περισσότερες περιπτώσεις. Εν ανάγκη κάνε το μάθημα εσύ: Ο ιδιοκτήτης της σχολής, που δεν πληρώνεσαι με την ώρα και γνωρίζεις και μπορείς να διδάξεις τα πάντα!
Τα στοιχεία της Χρυσάνθης υπάρχουν στην ιστοσελίδα. Εάν κάποια σχολή στην Θεσσαλονίκη μπορεί και θέλει να της λύσει αυτό το ανυπέρβλητο πρόβλημα, ας επικοινωνήσει με ένα e-mail στο: info@pro-dance.gr.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr  
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας μ ένα e-mail ή κάντε μας ένα τηλέφωνο, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.