Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Σχολές χορού, μαθήματα, τιμές. Εσωτερική αναζήτηση ή έρευνα αγοράς.

Αυτήν την εποχή, αρχές Σεπτέμβρη ο περισσότερος κόσμος ψάχνει να βρει καινούργια πράγματα που θα κάνουν την ζωή του λίγο καλύτερη. Εάν έχει επιστρέψει από τις διακοπές που έκανε μακριά από την πόλη του και τις συνήθεις ασχολίες του, έχοντας περάσει πιο όμορφα θέλει, να παρατείνει αυτήν την καλοπέραση βάζοντας νέες ασχολίες στην ζωή του. Θέλει να κάνει καινούργια πράγματα που δεν έκανε μέχρι τώρα ή να τα κάνει πιο συχνά. Περίπου με τον ίδιο τρόπο σκέπτεται αυτή την εποχή και αυτός που δεν έκανε διακοπές ή έμεινε σπίτι στην διάρκειά τους. Όλοι χρειάζονται και σκέπτονται την ανανέωση, ένα φρεσκάρισμα της ζωής τους με καινούργιες ασχολίες.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, ο κόσμος κατακλύζεται από ερεθίσματα που τον καλούν να ασχοληθεί ή να ξανά ασχοληθεί με τον χορό. Βλέποντας τις τηλεοπτικές εκπομπές όπως τις "So Your Think You Can Dance" και  "Dancing with the Stars", ή τις διάφορες κινηματογραφικές ταινίες με χορό, ξυπνάει μέσα του η επιθυμία να μπορεί και εκείνος να χορεύει και να διασκεδάζει χορεύοντας. Μία λοιπόν από τις πιο συνήθεις και πιο αγαπημένες νέες ασχολίες που αναζητά ο κόσμος κάθε τέτοια εποχή, είναι και η ενασχόληση με τον χορό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, εφέτος πολύ περισσότερο, οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα μας εκτινάσσονται πάνω από το διπλάσιο. Οι μαγικές λέξεις κλειδί είναι φυσικά οι: «Σχολές χορού, μαθήματα χορού, τιμές».

Σήμερα δεν υπάρχει περιοχή που να μη υπάρχουν μια δυο τουλάχιστον σχολές χορού για να διαλέξει κάποιος από πού θα αρχίσει την ενασχόλησή του με τον χορό. Ο κόσμος λοιπόν ψάχνει να βρει που θα κάνει τα πρώτα του μαθήματα χορού ή που θα ξαναρχίσει εάν είναι κάποιος που έχει ξανακάνει χορό.

Κάτι πολύ σημαντικό και πολύ χρήσιμο είναι να πριν να πάρουμε τους δρόμους και αρχίσουμε να ξοδεύουμε χρήματα, είναι να κάνουμε πρώτα μια πολύ καλή έρευνα της αγοράς, αλλά και μια απαραίτητη εσωτερική αναζήτηση. Πριν να φθάσουμε να αναζητούμε σχολή, θα πρέπει να ψάξουμε και να βρούμε κάποιες απαντήσεις σε κάποια θέματα:

Γιατί θέλετε να ασχοληθείτε με τον χορό?

Θέλετε να ασχοληθείτε με τον χορό έτσι γιατί σας μπήκε η ιδέα χωρίς λόγο?
Θέλετε να ασχοληθείτε με τον χορό επειδή ασχολούνται και κάποιοι φίλοι σας?
Θέλετε να κάνετε χορό για να γυμνάζεστε πιο ευχάριστα?
Θέλετε να κάνετε χορό για να αδυνατίσετε διασκεδάζοντας?
Θέλετε να κάνετε χορό επειδή θέλετε να κάνετε καλύτερη την κοινωνική σας ζωή?
Θέλετε να κάνετε χορό για κάνετε γνωριμίες με άτομα του αντίθετου φίλου?
Θέλετε να κάνετε χορό για να παντρευτείτε?
Θέλετε να μάθετε χορό για να χορέψετε σε κάποιους γάμους?
Θέλετε να μάθετε χορό γιατί παντρεύεστε εσείς?
Θέλετε να κάνετε χορό επειδή ψάχνετε ένα διασκεδαστικό χομπυ?
Θέλετε να μάθετε χορό επειδή θέλετε να μοιάσετε στους χορευτές?
Θέλετε να μάθετε χορό γιατί ζηλεύετε την δόξα των αθλητών του χορού?
Θέλετε να μάθετε χορό γιατί θαυμάζετε...την φήμη των δασκάλων χορού?
Θέλετε να μάθετε χορό για να αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση?
Θέλετε να μάθετε χορό για να βελτιωθεί το παρουσιαστικό σας?

Όπως βλέπετε οι πιθανές εκδοχές είναι πολλές, πιθανόν κάποιες από αυτές σας αφορούν. Ξεχωρίστε λοιπόν για ποιους λόγους θέλετε να ασχοληθείτε με τον χορό.

Ο λόγος που θα πρέπει να το κάνετε αυτό, είναι γιατί για κάθε λόγο από αυτούς θα πρέπει ίσως να απευθυνθείτε σε άλλη λύση, φθηνότερη ή ακριβότερη, πιο αποτελεσματική για αυτό που ζητάτε την συγκεκριμένη στιγμή, γιατί αργότερα οι επιθυμίες σας μπορεί να αλλάξουν: «τρώγοντας...έρχεται η όρεξη» για άλλα, υψηλότερα επίπεδα χορευτικής εκπαίδευσης.

Για παράδειγμα, κάποιος που θέλει απλώς να περνάει καλά και να μαθαίνει και λίγο χορό μπορεί να αρκεσθεί σε κάποιο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου ή κάποιο γυμναστήριο, γενικά μπορεί να αρχίσει με κάποια πολύ φθηνά ομαδικά μαθήματα με κριτήρια την τιμή, το περιβάλλον, τα άτομα και πόσο ευχάριστος είναι ο δάσκαλος.

Σε αντίθεση κάποιος που ζήλεψε τους αθλητές χορού, τους δασκάλους χορού, τους χορευτές στα τηλεoπτικά shows ή την κίνηση των έμπειρων χορευτών στην πίστα, πρέπει να κατευθυνθεί σε σχολές χορού ή σε εξειδικευμένους δασκάλους με πτυχία, να ασχοληθεί πιο σοβαρά, με βηματολόγια, εξετάσεις, να κάνει εξάσκηση, να κάνει ατομικά μαθήματα και όλα αυτά φυσικά με κάποιο μεγαλύτερο κόστος, με στόχους και διαθέσιμο ανάλογο χρόνο για την επίτευξή τους.

Βγάλτε χαρτί και μολύβι, βρείτε πρώτα αυτό που θέλετε να κάνετε. Τι μαθητής θέλετε να γίνετε. Πόσα χρήματα θέλετε ή πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε για αυτό. Μετα αρχίστε μια πολύ καλή έρευνα αγοράς. Βρείτε τουλάχιστον δύο πιθανές σχολές χορού, ρωτήστε και φίλους που μπορεί να έχουν περισσότερη εμπειρία. Δεν είναι κακό να πάρετε και κάποιον μαζί σας. Κάντε μία δοκιμή, δείτε εάν ανταποκρίνονται στις επιθυμίες σας. Όπως εσείς τις σχεδιάσατε αρχικά. Μην παρασυρθείτε εύκολα σε άλλα πράγματα από αυτά που εσείς έχετε επιλέξει και το πιο σημαντικό: μην δεσμεύεστε, μην υπογράφετε συμφωνητικά, μην προπληρώνετε περισσότερα από τα μαθήματα ενός μηνός. Στην έρευνά σας μην αποκλείσετε τους δασκάλους που διδάσκουν έξω από σχολές, εκεί σίγουρα και η τιμή θα είναι πιο προσιτή, αλλά και δεν θα προσπαθήσουν να σας παρασύρουν σε προγράμματα, συμφωνίες και προπληρωμένα μαθήματα. Θυμηθείτε ότι σήμερα ότι οι καλύτεροι και οι πιο έμπειροι δάσκαλοι, δεν δουλεύουν πλέον σε σχολές χορού επειδή λόγω της κρίσης οι σχολές δεν τους πληρώνουν καλά ή δεν τους πληρώνουν σε κάποιες περιπτώσεις και καθόλου.

Ψάξτε με ηρεμία, βρείτε ακριβώς αυτό που θέλετε, αυτό που μπορείτε να πληρώνετε. Ηρεμία και υπομονή, η λάμψη των "stars" του χορού μπορεί να περιμένει.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr  
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας μ ένα e-mail ή κάντε μας ένα τηλέφωνο, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς