Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Παραπλάνηση και Βιαστικές επιλογές.

Κάθε φθινόπωρο με το ξεκίνημα της νέας σχολικής περιόδου, τα γραμματοκιβώτια, οι πόρτες των σπιτιών και τα τζάμια των αυτοκινήτων γεμίζουν φυλλάδια. Τα πιο πολλά αυτή την εποχή αφορούν την εκπαίδευση. Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, πληροφορική κλπ. κάποια από αυτά διαφημίζουν και σχολές χορού. Οι πιτσαρίες και οι ψησταριές γνωρίζοντας αυτόν τον εποχιακό έντυπο συνωστισμό, αποφεύγουν να μοιράσουν έντυπα, περιμένοντας να περάσει αυτό το κύμα.

Σε αντίθεση με τα φυλλάδια των διαφόρων "φαγάδικω" σπάνια στα φυλλάδια των σχολών χορού θα βρείτε τιμές, αλλά και αν βρείτε θα αφορούν κάποια φθηνά μαθήματα εντελώς αρχαρίων τμημάτων σε μορφή προσφοράς.

Γενικά όσα βλέπετε στα τα περισσότερα φυλλάδια δεν ανταποκρίνονται σε ότι σας περιμένει στην πρώτη σας επίσκεψη. Φυσικά το πρώτο μάθημα σχεδόν κατά κανόνα είναι δωρεάν, αλλά σπάνια είναι κανονικό μάθημα.

Η πιο επικίνδυνη παγίδα, είναι οι πολύ χαμηλές τιμές που αναφέρουν κάποια φυλλάδια. Κατά κανόνα αφορούν κάποια προσφορά ομαδικών μαθημάτων, π.χ. κάτω από τόσα ευρώ ανά ώρα (το μάθημα συνήθως διαρκεί μόνο 50 λεπτά), αλλά για να πληρώσετε μόνο τόσο, όσο κάνει ένα....σουβλάκι δηλαδή, θα πρέπει να πληρώσετε...προκαταβολικά και μετρητοίς...όλο τον χρόνο!!!

Φυσικά στα κάτω από ένα σουβλάκι την ώρα ή τέσσερα σουβλάκια τον μήνα, δεν περιλαμβάνεται το ΦΠΑ. Δηλαδή θα πληρώσετε προκαταβολικά με την πρώτη σας επίσκεψη, αυτό το ελάχιστο ποσό των "όσο ένα σουβλάκι" ευρώ, επί τέσσερα για ένα μήνα, ένα μάθημα για κάθε εβδομάδα, τέσσερα μαθήματα- τέσσερα σουβλάκια, επί δώδεκα για τους 12 μήνες συν το ΦΠΑ. Προκαταβολή τόση, όση θα σας κόστιζε ένα Σαββατοκύριακο στην Μύκονο δηλαδή.

Στην πράξη το μόνο κάτω από "ένα σουβλάκι" ή επί τέσσερα ή κάτω από "τέσσερα σουβλάκια" τον μήνα. Σημαίνει ότι για να κάνετε αυτό το τμήμα των κάτω από δέκα τον μήνα, θα πρέπει να έχετε μαζί σας, με την πρώτη επαφή, όχι ένα δεκάευρω για ένα μήνα όπως ίσως καταλάβατε, αλλά ένα εκατοπενηντάρι. Μόνο λίγο κάτω από 120 χωρίς φόρο. Με το ΦΠΑ, μόνο λίγο κάτω από 150 ευρώ.

Φυσικά εάν δεν μπορείτε να διαθέσετε τέτοιο ποσό μόνο για το ξεκίνημα, δεν θα σας αφήσουν με τίποτα να φύγετε. Θα σας βρουν οπωσδήποτε λύση με λίγο πιο ακριβή τιμή, ανά ώρα μαθήματος για να μην σας χάσουν.

Ο σκοπός του φυλλαδίου δεν ήταν να σας πείσει να κάνετε μάθημα για ένα μήνα με όσο κοστίζουν τέσσερα σουβλάκια, αλλά απλά να σας οδηγήσει στην σχολή χορού, για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες.

Εάν δε καταλάβουν στην πρώτη σας αυτή επίσκεψη, ότι είστε του "λεφτά υπάρχουν" ή σας αρέσουν πολύ τα παραμύθια, θα σας πάνε στην άλλη άκρη, πείθοντας σας ότι είστε ή νέα Ισιδώρα Ντάνκαν ή ο νέος Φρεντ Αστέρ και πρέπει αμέσως και επειγόντως να κάνετε επαγγελτικά μαθήματα, με δέσμευση αορίστου, σχεδόν ισοβίου, διαρκείας συμβολαίου, για να μην χαθεί το τόσο σπάνιο ταλέντο σας.

Θα πει κάποιος αυτό συμβαίνει με πολλά προϊόντα. Πληρώνεις φθηνότερα στις προσφορές αγοράζοντας μεγαλύτερη από όσο χρειάζεσαι την συγκεκριμένη στιγμή ποσότητα. Γεμίζεις τα ράφια σου ή το ψυγείο σου με προϊόντα που θα καταναλώσεις κάποιους μήνες μετά και χαίρεσαι όταν θυμάσαι πόσο φθηνότερα από την τρέχουσα τιμή τα είχες αγοράσει. Μοναδικός κίνδυνος η ημερομηνία λήξης, που όμως μπορείς να ελέγξεις κι να υπολογίσεις αν θα προλάβεις να τα καταναλώσεις μέχρι την ημερομηνία λήξης. Σωστά όλα αυτά, αλλά τα μαθήματα χορού αφορούν υπηρεσίες, όχι γνωστά ή άγνωστα προϊόντα που μπορείς να δοκιμάσεις, παίρνωντας για αρχή μόνο ένα.

Εδώ μιλάμε για μαθήματα χορού που απευθύνονται συνήθως σε αρχάριους, άσχετους με το τι συμβαίνει στον χώρο. Μάθημα που δεν ξέρεις εάν θα σου αρέσει ή αν θα μπορείς να το κάνεις, λόγω χρόνου ή λόγω υγείας. Δεν ξέρεις ούτε αν θα έχεις τον ίδιο δάσκαλο και μετά από ένα μήνα. Όλα είναι άγνωστα, δεν είναι κάτι που έχεις ξανακάνει ή δοκιμάσει. Ακόμα και εάν σου προσφερθεί ένα μάθημα δωρεάν, κανένας δεν εγγυάται ότι και όλα τα άλλα για ένα χρόνο, θα είναι το ίδιο ευχάριστα, το ίδιο αποτελεσματικά και με τον ίδιο πάντα για όλον τον χρόνο δάσκαλο.

Λένε ότι το δυσκολότερο πράγμα στις πωλήσεις, είναι να πουλάς υπηρεσίες, δεν μπαίνουν ούτε σε βιτρίνα, ούτε σε ράφια, ούτε σε πανέρια στον δρόμο, όπως τα προϊόντα. Ακόμα και καρπούζι να αγοράζεις, που το περιεχόμενο δεν φαίνεται, ο πωλητής σου προτείνει μια φέτα για να το δοκιμάσεις και στο...σφάζει μπροστά σου.

Είναι δύσκολο είναι να διαλέξεις και να αγοράσεις...μαθήματα χορού. Δυσκολότερο είναι όμως και να τα πουλήσεις, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, οι υποψήφιοι νέοι μαθητές λόγω οικονομικής κρίσης λίγοι.

Το μοναδικό όπλο των υποψηφίων μαθητών είναι η καλή έρευνα αγοράς και η συμβουλές κάποιων φίλων τους που πιθανόν να γνωρίζουν κάτι σχετικό. Το πρώτο δωρεάν μάθημα δεν σας υποχρεώνει να πληρώσετε ή ακόμα χειρότερα να υπογράψετε τίποτα. Ζητήστε να το σκεφθείτε, συγκρίνετε και όταν αποφασίσετε, επιλέξετε την σχολή σας χωρίς να βιάζεστε. Καλό είναι να μην προπληρώνετε προκαταβολικά μαθήματα περισσότερα από ένα μήνα, ούτε να δεσμευτείτε υπογράφοντας κάποιο συμφωνητικό. Εαν σας αρέσει τον άλλο μήνα συνεχίζετε, εάν όχι, είστε ελεύθεροι εσείς να αποφασίσετε με τι και που θα συνεχίσετε.

Τα μαθήματα χορού είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ ευχάριστη ασχολία, εάν όμως νιώσετε ότι εξαπατηθήκατε, θα σας αφήσει κακή γεύση. Προφυλαχθείτε και μην αφήσετε κανένα να σας το χαλάσει, απολαύστε ευχάριστα όλα όσα θα σας προσφέρει η ενασχόληση σας με τον χορό.

Καλή χορευτική χρονιά σε όλους.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας e-mail, γράψτε μας, τις απορίες σας. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση. 
Μάθετε δωρεάν τα πάντα και βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.